720.II.A1.03.01.jpg
720.II.A1.03.02.jpg
csabacsud_kondoros_I.jpg

-Sikeres közbeszerzés esetén év végén kezdődhet az építés-

Június 1-jén megjelent az M44-es gyorsforgalmi út leghosszabb szakaszának kivitelezésére vonatkozó közbeszerzési felhívás.
A kb. 62 km-es szakasz Tiszakürt és Kondoros közötti területet köti össze. Az M44-es út hossza összesen 111 km hosszú lesz. A teljes hossz előkészítés szempontjából három szakaszra bontható, most a legjobban előkészített szakasz kivitelezőjét keresik.- nyilatkozta Dankó Béla országgyűlési képviselő, Békés megyei útügyi biztos.- A további szakaszok, vagyis a Nagykőrös-Tiszakürt (31 km) és Kondoros-Békéscsaba (18km) közötti szakaszainak kivitelezőre vonatkozó ajánlati felhívása várhatóan 2016 végén jelenik meg.

*


A kivitelezés Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) beruházásában valósul meg. A NIF Zrt. tájékoztatása szerint  a jelenleg meghirdetett szakasz kivitelezése a sikeres közbeszerzési eljárás esetén 2016 év végén meg is kezdődhet. Az új nyomvonalon, 2×2 forgalmi sávos kiépítésű gyorsforgalmi úton 4 külön szintű csomópontot, 44 alul- és felüljárót, Cserkeszőlőnél és Kondorosnál egyszerű, Szarvasnál komplex pihenőt alakítanak ki. A Körös folyó felett egy 450 m hosszú acél ívhíd épül, díszvilágítással. Emellett a szakaszon két kisebb híd épül egy a Dögös-Kákafoki csatorna felett, valamint egy háromnyílású híd a Mezőtúr-Orosháza vasútvonal felett. Kardosnál pedig üzemmérnökségi telep létesül.

 

Forrás: Dankó Béla országgyűlési képviselő titkársága