720.II.A1.03.01.jpg
720.II.A1.03.02.jpg
csabacsud_kondoros_I.jpg

Békés megye életében az egyik legfontosabb beruházás az M44-es gyorsforgalmi út megvalósítása, az épülő út elengedhetetlen a térség jelentős gazdasági fejlődése szempontjából.

Az M44-es korszerűsítése összességében három szakaszból áll. Tiszakürt és Kondoros között 61,4 kilométer, Kondoros és Békéscsaba között 17,6 kilométeren, míg Kecskemét-Nagykőrös és Tiszakürt között 31 kilométer, amiből 54,6 kilométernyi fejlesztés Békés megye területén valósul meg.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. készített egy videót, amelyben bemutatják, hogyan épül a kétszer kétsávos M44-es gyorsforgalmi út Tiszakört-Kondoros között. A gyorsforgalmi út ezen szakaszán 4 körforgalom, 46 alul- és felüljáró, 5 vadátjáró, Cserkeszőlőnél és Kondorosnál egyszerű, Szarvasnál komplex pihenő kerül kialakításra. A Körös folyó felett pedig egy 450 m hosszú acél ívhíd épül, díszvilágítással.

A Tiszakürt és Kondoros közötti szakasz év végére, míg a Kondoros és Békéscsaba közötti rész 2020 végére készülhet el.

A teljes beruházás befejezését követően az utazási idő Békéscsaba és Budapest között, várhatóan egy teljes órával csökkenni fog. Az M44 biztosítja a tranzitforgalom jelentős részének levezetését, így a környező településeken jelenleg csupán áthaladók, gyorsabban elérhetik ulticéljaikat.

Forrás: Körös HÍrcentrum