720.II.A1.03.01.jpg
720.II.A1.03.02.jpg
csabacsud_kondoros_I.jpg

Sok helyen felmerült kérdésént az elmúlt napokban, hogy miként folytatódik az M44-es építése. Nyul Zoltán, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese még a Békéscsaba-Kondoros szakasz átadása előtt elmondta:

a kivitelező dolgozik az M44 Lakitelek-Tiszakürt közötti szakaszán is. Az útépítés folyamatos, a főpályán – a műtárgyak kivételével – már végig aszfaltréteg van. A tiszakürti különszintű csomópont építéséhez szükséges volt a 44. sz. főút összesen 3,2 km hosszú korrekciós szakaszának megépítésére is, melyet múlt hónapban adtak át a forgalomnak. (Ezt láthatják a videón.)

A Tisza felett épülő 556 méter méter hosszú híd alépítményi munkálatai elkészültek. A hullámtéri hidak előregyártott vasbeton hídgerendái beemelésre kerültek, folynak a vasbeton pályalemez vasszerelési munkái, a mederhidat tartó pilonok építése a befejezéséhez közeledik. A mederhíd szerkezet tolási fázisa mindkét oldalon túlhaladta az ideiglenes jármot, összekapcsolódott és a hídszerkezet folyamatossá vált. Elindult az előkészítő munka Szentkirály és Lakitelek között is. A fakivágás, bozótirtás, lőszermentesítés megtörtént. A töltésalapozás és töltésépítés megkezdődött. A Kecskemét és Szentkirály közötti szakaszon megkezdődött a területszerzés.